7 Mart 2010 Pazar

YOUTH TOWER (GENÇLİK KULESİ)

YOUTH TOWER (GENÇLİK KULESİ)

PROJENİN HEDEFİ

17-24 yaş arasındaki farklı kültürden gelen gençleri bir araya getirerek; gençlerin ortaklaşa çalışma ruhunu kazanmaları, muhtemel ön yargıları yıkmaları, sevincin, coşkunun ve evrenselliğin en güzel ifade şekli olan müzik ve halk dansları ile birlikte gençlik anıtı oluşturarak kültürler arası etkileşimi sağlamalarıdır.

PROJENİN AMAÇLARI

Farklı kültürlerden gençleri bir araya getirerek kültürler arası etkileşimi sağlamak,

Yeni insanlar tanıyarak farklı yaşam tarzı öğrenmek ve öğretmek,

Farklı kültürden gençlerin bir araya gelerek ortak bir çalışma yapabileceklerini göstermek,

Gençler arasında fikir alışverişi sağlamak,

Gençlerin kafasındaki muhtemel önyargıları kırmak,

Gençlerin teşvik edilmesi ve gençlerde farkındalık yaratmak,

Farklı kültürleri tanımak,

Gençlerin aktif katılımın sağlamak,

PROJENİN ÖZETİ

Farklı kültürlerden gelen 17-24 yaş arası gençlerle Kırklarelili gençlerin, kendi ülkelerinin kültürünü yansıtmaları adına aracı olarak kullanılacak halk dansları ve müzikle, Kırklareli merkezi ve ilçeleri olan Karahıdır, Kavaklı, Babaeski, Lüleburgaz’da gösterilerini yapmalarıdır. Son gösteri ve final kutlaması olan Gençlik Kulesinin yapımı ve yereldeki gençlere tanıtımı Kırklareli Merkez ilçede gerçekleştirilecektir. Gençler böylece unutulmayacak anılar oluştururken, bunu kule sayesinde somut olarak gösterme imkânı bulacaklardır.

Bu kulenin felsefesi, eski bir inanıştan gelen Babil Kulesi mitinden gelmesidir. Bu efsaneye göre; yeryüzündeki ulusların ve onların konuşmakta olduğu binlerce dilin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili bir inanış unsurudur: İnsanlar, Tanrıya ulaşmak ve ona daha yakın olabilmek için, uyum içerisinde ve büyük bir istekle göğe yükselen bir kule inşa etmeye girişmişlerdir. Kule, çok geçmeden yükselmeye başlamış ve bunu gören Tanrı, kuleyi inşa eden her insana ayrı bir dil vermiş, onları dünyanın dört bir tarafına savurmuştur. İnsanlar birbirleriyle anlaşamadıkları için kulenin yapımı da durmuş ve dünya üzerinde çok sayıda ulus ve bu uluslara ait binlerce dil türemiştir. Kısacası Babil Kulesi, insanların tarihî dönemlerde dil olgusunun kökenine ve ulusların çeşitliliğine yönelik sorularına cevap veren bir inanıştır.

Bu bağlamda bizlerde gençlerin aynı dili, aynı kültürü yansıtmasalar da bir araya gelerek, tek bir çatı altında bu yarım kalan kuleyi bitirebileceğini, neler başarabileceklerini ve aslında anlaşabilmek için dillerin, kültürlerin aynı olması gerekmediğini göstermektir.

No response to “YOUTH TOWER (GENÇLİK KULESİ)”

Leave a Reply